Natuurwerkdag Wageningse Eng op 4 november. Doe mee!

Untitled1.png

Op zaterdag 4 november is er de landelijke Natuurwerkdag. Iedereen die natuur en landschap een warm hart toedraagt kan een dagje meehelpen op één van de 500 locaties. In Wageningen gaan vrijwilligers onder andere aan de slag met snoeien op de Wageningse Eng.

De Wageningse Eng is een historisch open landschap aan de rand van Wageningen, op de overgang van stad naar bos. Iedereen geniet van de rust en ruimte van dit gebied. Om de unieke openheid van De Eng te behouden gaan we opgroeiende bomen en struiken weer snoeien en een deel van de verwilderde braamstruiken weghalen. Kom een handje helpen daarbij; ervaring is niet nodig, alleen zin om buiten aan de slag te gaan. De Natuurwerkdag op de Eng wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Landschapsbeheer Zuidwest Veluwe samen met Mooi Wageningen.

We starten om 10.00 uur bij de grote bank langs het Honingblokpad op De Eng. Daar krijgt iedereen een korte uitleg en worden het gereedschap en de handschoenen uitgedeeld. Daarna gaan we aan de slag. Ook kinderen kunnen prima meehelpen met snoeien of takken slepen. Tussendoor is er koffie/thee en om 13.00 uur is er gratis soep. Daarna werken we door tot ca. 15.00 uur.

Komt u ook? Meld u dan vooraf aan (ook als u maar een deel van de dag komt). Op www.natuurwerkdag.nl staan alle locaties en werkzaamheden beschreven. Kijk voor deze activiteit bij Wageningse Eng: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/wageningse-eng

2015-11-07_201209.png
Mooi Wageningen