Verzet tegen autoweg Binnenveld op stoom

Mooi Wageningen is mede initiatiefnemer van een nieuwe petitie tegen een autoweg door het Binnenveld. Het College van Burgemeester en Wethouders stelt de Gemeenteraad namelijk voor een autoweg aan te leggen door het Binnenveld. Het Binnenveld is een belangrijk uitloopgebied met grote landschappelijke en cultuurhistorische waarden en natuurkwaliteit. De autoweg loopt door dit fraaie gebied, strak langs het beschermde stiltegebied Binnenveld, en dwars door beschermd open landschap, en het 200 jaar oude Dassenbos aan de Dijkgraaf. Met dit voorstel gaat het College volledig voorbij aan alle adviezen en bezwaren van talloze inwoners en maatschappelijke organisaties die samenwerken in de coalitie Wageningen Goed op Weg. Binnen 3 dagen zijn er al 1000 handtekeningen verzameld! Wat kunt u doen?

  • Teken ook de petitie
  • Kom naar de informatieavond van de gemeente op 11 mei om 19:00 uur in het gemeentehuis.
  • Doe mee aan het Rondetafelgesprek met de gemeenteraad op 15 mei om 19:30 uur (aanmelden via raadsgriffie@wageningen.nl).
  • Kom naar de demonstratie op 15 mei om 19:00 uur op de Markt.
  • En ook, zeg het voort!
Busbaan bij Dijkgraaf met het Dassenbos op de achtergrond

Busbaan bij Dijkgraaf met het Dassenbos op de achtergrond

 

 

bas van vliet