Zondag 6 januari met Henk Kloen op Nieuwjaarswandeling

Steenuil. Foto: Martha de Jong-Lantink (CC BY-NC-ND 2.0)

Steenuil. Foto: Martha de Jong-Lantink (CC BY-NC-ND 2.0)

Zondag 6 januari begint vereniging Mooi Wageningen het nieuwe jaar met een frisse wandeling. Ecoloog, columnist en lid Henk Kloen begeleidt ons bij de wandeling langs mooie en pijnlijke plekken aan de westkant van Wageningen. Vertrek om 10.00 op de Markt in Wageningen, bij de fontein.

Het ommetje gaat onder meer langs de Haarweg, Oude Nude  en Wageningse Afweg. Dat is een minder bekend wandelgebied, maar hier valt van alles te beleven en Mooi Wageningen is hier op diverse fronten actief:  zonnepark Haarweg, Industrieterrein Nudepark II, de tunnelkassen Monsanto....

Rond steenuil en oude oeverwal

Maar we hopen ook mooie dingen te zien: ruige natuur aan de westkant van Nieuw Kortenoord, en wie weet een steenuiltje langs het Huppelpad. Met Henk Kloen gaan we ook nog even stil staan hoe je het landschap ter plekke kan lezen.

Dus stevige wandelschoenen of warme laarzen aan, en zorg dat je om 10.00 uur bij de fontein op de Markt bent. We zijn uiterlijk om 13 uur terug. Liefhebbers kunnen dan nog even de kroeg in. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Tip: volg de blog van Henk Kloen met zijn belevenissen en observaties van buiten die verwonderen, verbazen en soms ook irriteren.

Mooi Wageningen