Startbijeenkomst boek 'Sporen in het Wageningse landschap'

Wat zie ik daar? Wat is dat? Hoe is het daar gekomen? Vragen die wij ons stellen als wij lopend, fietsend of rijdend door Wageningen en omgeving over het landschap stellen. Zo kwam het bestuur van Mooi Wageningen op het idee een boek te maken over de landschappen van Wageningen. Op woensdag 13 juni, om 20.00 uur bij de Lynx (Gerrit Zegelaarstraat 1) organiseren we een startbijeenkomst. Leden die willen helpen met het vinden van mooie verhalen en graag fotograferen, zijn daar van harte voor uitgenodigd.

De grootste schat van Wageningen is de ligging te midden van enkele sterk verschillende landschappen: de Veluwe, de eng, de brinken, het Binnenveld, de Nude en de uiterwaarden. Het boek over de bijzondere historie van deze landschappen wordt een coproductie van Mooi Wageningen en de gemeente Wageningen, Historische Vereniging Oud Wageningen, Wageningen University & Research en museum De Casteelse Poort.

Het boek zal voor twee derde bestaan uit foto’s en kaarten.. Onder leiding van een hoofdschrijver gaan meerdere schrijversgroepen aan de slag, één per landschapstype. Een schrijversgroep bestaat uit minimaal 4 personen. Per schrijversgroep verzamelen zij informatie, persoonlijke verhalen en foto’s.

In het najaar vragen wij fotografen om van plekken op historische foto’s een nieuwe foto te maken, op precies dezelfde plek. Door dit tot aan de zomer van 2019 te doen, krijgen we foto’s van meerdere seizoenen.