Herplant bomen en struiken op Nudepark 2 toegezegd

Op bedrijventerrein Nudepark 2 gaat projectontwikkelaar KlokGroep 104 inheemse bomen en struiken herplanten. Dit nadat de rechter Mooi Wageningen in juni in het gelijk had gesteld over onterechte bomenkap.

Dat is de uitkomst van de overleg van de gemeente Wageningen met Mooi Wageningen en KlokGroep. De eerste bomen en struiken worden dit najaar geplant.

De gemeente had onterecht een vergunning verleend aan KlokGroep voor de kap van 150 bomen en 18 dikke knotwilgen op de grens van Nudepark 1 en 2. De gemeente had zich niet gehouden aan haar eigen bomenverordening en uit niets bleek waar de herplant moet plaatsvinden. In een uitspraak van 1 juni heeft de rechtbank in Arnhem de omgevingsvergunning voor het kappen van bomen daarom vernietigd.

Mooi Wageningen