Drie groepen bij vogelexcursie uiterwaarden

grote zilverreiger.jpg

Twee paapjes, enkele grote zilverreigers en een jagende boomvalk. Dat waren op vogelgebied de  hoogtepunten van de excursie op zaterdag 15 september in de Wageningse uiterwaarden van de KNNV-Vogelwerkgroep en Mooi Wageningen. Daarnaast bleken veel deelnemers geïnteresseerd in wat Mooi Wageningen doet en bereikt om die vogels en hun leefgebied te beschermen.

Zo’n 25 mensen waren afgekomen op de excursie in de Bovenpolder, de uitwaard bij Wageningen. In drie groepen maakten ze een rondje door de uiterwaard, met twee excursieleiders van de Vogelwerkgroep en één van Mooi Wageningen.

Beschermde natuur uitwaarden

Iedereen was erg geïnteresseerd in de vogels, maar ook in de verhalen over de inzet van Mooi Wageningen om die vogels en hun leefgebied te beschermen. Degenen die op de hoogte waren van het Grebbedijkproject en de ideeën voor watersportrecreatie waren allemaal erg blij met onze inzet voor de bescherming van natuur in de uiterwaarden (Natura 2000-gebied) en het voorkomen dat deze wordt opgeofferd aan meer recreatie.

IMG_7172.jpeg

De deelnemers waren niet alleen geïnteresseerd in vogels, ook hadden ze veel interesse voor het landschap, de geschiedenis en alle wat er qua flora en fauna te vinden is. Bovendien was het gezellig om al pratend een rondje te lopen door de prachtige uiterwaard.

Vlinder- en vogelexcursie

Op 22 september is er een tweede excursie, met focus op vlinders en libellen, in samenwerking met de Veldgroep vlinders en libellen van de KNNV. Ook deze excursie start om 14.00 uur en duurt, afhankelijk van het weer, anderhalf tot twee uur.

Verzamelpunt is het toegangshek tot de Bovenpolder bij de Grebbedijk, tegenover het Spijk. Dit punt zal worden gemarkeerd met een vlag van Waterschap Vallei & Veluwe. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Mooi Wageningen