Herplant elzen langs Droevendaalsesteeg

Fietspad langs Droef kort na de maaibeurt.

Fietspad langs Droef kort na de maaibeurt.

 

De aannemer die zestien jonge elzen langs de Droevendaalsesteeg per abuis ommaaide, heeft zijn excuses aangeboden. Het bedrijf gaat in het najaar nieuwe boompjes planten. Dat meldt de gemeente Wageningen.

De jonge elzen werden vorig jaar bij de boomfeestdag geplant door basisschoolleerlingen. Ze waren al een compensatie voor eerder slecht beheer van het groen langs het fietspad.

Eind juni, ruim een jaar na aanplant, wist een aannemer veel van de jonge boompjes alweer te verhakselen bij het maaien. We trokken daarop aan de bel.

Excuses en herplant

Een woordvoerder van de gemeente meldt op Twitter dat de gemeente afspraken heeft over dit soort schades, en dat er uiteraard wordt herplant. ‘De aannemer heeft excuses aangeboden en aangegeven nieuwe bomen te gaan planten’, schrijft de gemeente.

Restanten van enkele jonge elzen

Restanten van enkele jonge elzen

De vraag is nu nog of er maatregelen zijn getroffen om herhaling te voorkomen.

Gaat wel vaak mis

‘Er zijn altijd zoveel goede voornemens, maar er gaat wel erg vaak wat mis’, aldus Mooi Wageningen voorzitter Patrick Jansen in De Gelderlander van 7 juli. ‘En dan is het wel heel vaak met aannemers die groenbeheer uitvoeren.’

Wordt het wachten op de volgende vergissing of gaat er nu eindelijk echt eens iets veranderen in de aansturing van het groenbeheer? We blijven het volgen.

 
Mooi Wageningen