Wageningen Schoon

Wageningen Schoon zet zich in tegen zwerfafval door het organiseren van verschillende activiteiten en het creëren van bewustwording. Wageningen Schoon is een initiatief van Vereniging Mooi Wageningen, Het Groene Wiel en Gemeente Wageningen.

DOE MEE!

Vindt u het ook belangrijk dat Wageningen schoner wordt? Doe dan met ons mee! Dat kan op verschillende manieren:

  • Maak gebruik van het Zwerfafval-loket om materialen te lenen voor uw eigen opschoon-actie.
  • Wordt ZAPper (Zwerf Afval Pakker) en ruim af en toe wat zwerfafval op, bijvoorbeeld in uw eigen wijk.
  • Doe mee met onze opschoonwandelingen en de jaarlijkse landelijke opschoondag in maart.
  • Wandelt u in de uiterwaarden? Maak dan gebruik van de afvalzakjes van Buitengewoon Schoon.

Opschoonwandelingen

Een paar keer per jaar organiseren we opschoonwandelingen. Mooi Wageningen zorgt voor afvalgrijpers en afvalzakken, en elke keer wordt een andere route gezocht om met de deelnemers op te schonen. De wandelingen duren ongeveer 2 uur en worden afgesloten met koffie en koek. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Meedoen? Meer informatie over opschoonwandelingen, het zwerfafvalloket, ZAPpers en andere zwerfafval-activiteiten vindt u op www.wageningenschoon.nl. Aanmelden via het contactformulier kan ook.

BuitenGewoon Schoon

 Bordjes bij de dispensers in de Wageningse Uiterwaarden Bordjes bij de dispensers in de Wageningse Uiterwaarden

De uiterwaarden zijn net als andere omliggende buitengebieden van Wageningen, aantrekkelijke recreatieplekken. Met name in de zomer zijn er veel inwoners van Wageningen en daarbuiten te vinden. Helaas wordt er tijdens het recreëren veel afval achter gelaten. Daarom heeft Mooi Wageningen in haar project ‘BuitenGewoon schoon’ een aantal dispensers laten plaatsen bij in- en uitgangen van de uiterwaarden. Bezoekers van het gebied kunnen hier een biologisch afbreekbaar zakje meenemen en zwerfafval dat onderweg gevonden wordt verzamelen en het zakje bij de uitgang van het gebied deponeren in de daar geplaatste prullenbak. Kleine moeite, groot resultaat.