Gebiedsconferentie Omgevingsvisie Wageningen op 11 december

 Graan op de Wageningse Eng. Foto Mooi Wageningen.
Graan op de Wageningse Eng. Foto Mooi Wageningen.

 

Op woensdag 11 december organiseert de gemeente Wageningen een gebiedsconferentie voor de ontwikkeling van een visie op het buitengebied van Wageningen. Heb je ideeën, wensen, suggesties en zorgen? Dan is dit een uitstekende gelegenheid om deze kenbaar te maken. Natuur en landschap hebben je stem nodig.

Het is duidelijk dat het buitengebied van Wageningen in de komende jaren flink gaat veranderen. Er zijn diverse plannen voor de realisatie van zonneparken op locaties in het Binnenveld en de Eng, de campus breidt verder uit en Nudepark II wordt volgebouwd. Ook wordt nagedacht over het plaatsen van windmolens. Daarnaast zijn er ambities voor het vergroten van de biodiversiteit, het verfraaien van het landschap en het realiseren van de ecologische verbindingen. Over al deze zaken kun je meer lezen in de startnotitie.

Integraal perspectief

Uiteindelijk moeten het proces leiden tot een Omgevingsvisie: een integraal perspectief op de ontwikkelingen in het buitengebied.

Natuur en landschap hebben vertegenwoordigers nodig

Van gebiedsprocessen elders weten we dat natuur en landschap vaak veel minder aandacht krijgen dan andere thema’s en wensen. Simpelweg omdat natuur en landschap niet zelf kunnen deelnemen aan een overleg. Daarvoor hebben ze mensen nodig, bijvoorbeeld veel leden van de vereniging Mooi Wageningen.

Ga dus naar de gebiedsconferentie en geef natuur en landschap een stem!

Praktische informatie

  • Datum: Woensdag 11 december 2019

  • Tijd: inloop vanaf 17.00 uur met koffie/thee, start programma om 17.15 uur, eindtijd 22.00 uur

  • Locatie: Stadhuis van Wageningen

Aanmelden en meer informatie

Wil je naar deze bijeenkomst? Meld je dan vooraf aan via visiebuitengebied@wageningen.nl. Dit mailadres kun je ook gebruiken voor vragen. Op de website toekomstwageningen.nl publiceert de gemeente informatie over het proces en stukken, zoals de startnotitie.