Natuurwerkdag op de Wageningse Eng

Op zaterdag 6 november organiseren Landschapsbeheer Zuidwest Veluwe en Mooi Wageningen een natuurwerkdag op de Eng in het kader van de landelijke Natuurwerkdag. Draag je natuur en landschap een warm hart toe? Kom dan een handje komen helpen met snoeien.

De Wageningse Eng is een eeuwenoud, kleinschalig en open cultuurlandschap aan de rand van Wageningen, op de overgang van stad naar bos. Door het aanwezige hoogteverschil als gevolg van de ligging op de flank van de stuwwal zijn er diverse vergezichten en is het panorama vanuit de verschillende randen van de Eng waardevol. Om de unieke openheid van de Eng te behouden gaan we opgroeiende bomen en struiken weer terugsnoeien. Het snoeiafval verwerken we in het nabijgelegen bosje in een zogenaamde takkenril. Voor vogels en zoogdieren biedt een takkenril een goede nest-, voedsel- en schuilgelegenheid. Ervaring is niet nodig, alleen zin om buiten aan de slag te gaan.

Programma

Om 9.30 uur starten we bij de grote bank langs het Honingblokpad op de Eng (bij het bosje) met koffie/thee. Na een korte uitleg en het uitdelen van gereedschap en handschoenen, gaan we aan de slag. Ook kinderen kunnen prima meehelpen met snoeien of takken slepen. Tussendoor is er koffie/thee en om 12.30 uur is er gratis soep. Tijdens de pauze vertelt Henk Kloen een interessant verhaal over hoe kruiden akkers weer tot leven (kunnen) brengen op de eng. Daarna werken we nog door tot circa 15.00 uur.

Aanmelden

Kom je ook meehelpen? Meld je dan vooraf online aan, ook als je maar een deel van de dag komt. Er is deze dag plek voor ongeveer 40 volwassenen en 15 kinderen. Ga naar www.natuurwerkdag.nl en zoek op ‘Wageningse Eng’.